Offerte aanvragen (vrijblijvend)

 

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de offerte door te nemen.

 

Website begrippenlijst

SSL Certificaat

Beveilig je website voor de consument en voor jezelf. Op deze pagina leggen wij uit wat een SSL certificaat inhoudt.

 

" Door het doorvoeren van alle ontwikkelingen in Web-Dock, profiteert iedere web-lease gebruiker van wekelijkse nieuwe features "

 

Jonathan

Voeg een icon toe aan je navigatie

Lees meer >

Maar pop-ups aan voor je website

Lees meer >

Kopieer en plak blokken in Web-Dock

Lees meer >

Voeg leden toe aan je website

Lees meer >

SSL-certificaten

SSL-certificaten kunnen worden toegepast op je website, webapplicatie en/of webshop. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de gebruiker en de server van de website versleuteld wordt. Dit is sinds de AVG/GDPR wet van 25 mei 2018 in veel gevallen verplicht. Denk hierbij aan iedere vorm van het uitwisselen van persoonsgegevens. Dit is dus ook al verplicht als een contactformulier wordt weergegeven op een website. Een SSL-certificaat kan worden herkend aan het slotje voor de URL van de website. Daarnaast begint de URL met 'https://' i.p.v. 'http://'.

 

Voordelen SSL-Certificaat

SSL-certificaten brengen, naast dat het vaak verplicht is, veel voordelen met zich mee. Denk hierbij vooral aan het uitstralen van vertrouwen richting de bezoekers van jouw website. Daarnaast wil je het ook niet op je geweten hebben dat bezoekers van jouw website, door jouw schuld, hun gegevens op straat liggen.

Wat ook een erg groot voordeel is, is dat Google het ook erg belangrijk vindt dat een website over een SSL-certificaat beschikt. Daarom presteren websites zonder SSL-certificaat slechter dan websites met SSL-certificaat. Erg belangrijk voor je SEO dus.

 

Heeft mijn website een SSL-certificaat nodig?

In vrijwel alle gevallen durf ik te zeggen: ja. Omdat er zoveel persoonsgegevens worden uitgewisseld, is de kans groot dat jouw website daar ook om vraagt. Denk hierbij aan:

  • Contactformulier.  Vrijwel iedere website heeft een contactformulier. Logisch, je communiceert jouw diensten naar de buitenwereld, en komt graag in contact met de bezoeker van jouw website. Hierdoor is het handig om te weten wie er contact opneemt, wat het mail-adres is, wat het telefoonnummer is en ga zo maar door. 
  • Webshop. Bij een webshop worden uiteraard heel veel klantgegevens gebruikt om een product te bestellen, een opdrachtbevestiging/factuur te genereren en om het pakket te laten bezorgen. Zorg dat dit veilig gebeurt en dat de klant niet bang hoeft te zijn dat er verkeerde dingen met hun gegevens gebeurt.
  • Nieuwsbrief. Op vele websites kom je het tegen "schrijf u hier in voor de nieuwsbrief". Logisch, je wilt zoveel mogelijk in contact komen met eventuele klanten, en contact houden met bestaande klanten. Hiervoor moet je wel eerst de klantgegevens weten en dus vragen via je website.

 

Wat kost een SSL-certificaat?

Voor alle Web-Lease website/webshop klanten, zijn deze helemaal gratis. Omdat veiligheid bij ons voorop staat, leveren wij geen websites zonder SSL-certificaat.

 

Ben je geen Web-Lease website/webshop klant, maar wil jij graag een SSL-certificaat op je website?
Neem dan contact op. Wij leveren SSL-certificaten los vanaf € 3,50 per maand.