Offerte aanvragen (vrijblijvend)

 

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de offerte door te nemen.

 

Pagina aanmaken/bewerken

Stap 1:

Als je op Web-Dock bent ingelogd met de gegevens die je hebt ontvangen, kom je in de Dashboard omgeving terecht.

Ga links in de navigatie naar "Pagina's".

Stap 2: 

Op deze pagina zie je alle pagina's staan die aangemaakt zijn voor jouw website. In iedere rij zie je links de titel van de pagina. In de volgende kolom staat of de SEO gegevens goed zijn ingevuld en in de kolom daarnaast wanneer de website voor het laatst gewijzigd is (en door wie).

Hiernaast zie je de beschikbare knoppen. Het schuifje aan het begin bepaalt of een pagina aan of uit staat. Als het schuifje naar links zit en grijs is, staat de pagina uit. Als deze naar rechts zit en groen is, staat de pagina aan. De pagina kan dan online bezocht worden.

Als je op het oogje klikt, ga je naar de pagina op jouw website. Dan zie je de pagina dus aan de 'voorkant' van je website, zoals de gebruiker/bezoeker deze online ziet.

Als je op het kopieericoontje daarnaast klikt, kopieer je de pagina.

Als je op het potloodje daarnaast klikt, dan kom je in een volgend venster waar de pagina aangepast kan worden. 

De prullenbakicoon daarnaast verwijdert de desbetreffende pagina. Na het verwijderen van een pagina zit deze nog een maand in de prullenbak, zodat deze teruggehaald kan worden mocht dat gewenst zijn.

 

Klik op de blauwe knop '+ Toevoegen' rechtsboven in het scherm om een pagina toe te voegen of op het potloodje achter een bestaande pagina om deze pagina te bewerken.

Stap 3:

Voordat je content gaat toevoegen aan een nieuwe pagina, stel je eerst de basisinstellingen in.
Onder het kopje "Details" vind je de invoervelden Naam en Slug.

  1. Bij Naam voer je de naam in die je aan je website wilt geven. Deze naam zal gebruikt worden in verschillende overzichten in Web-Dock. Verder zie je de naam op je website in je navigatie (wanneer je deze pagina aan je navigatie hebt toegevoegd).
  2. Bij Slug pas je eventueel de URL aan. Als je dit veld leeglaat, wordt deze automatisch aangemaakt door het systeem. Pas de URL alleen aan als er een fout in staat of als je weet wat je doet.

Als je deze informatie toegevoegd hebt, ga je naar de SEO instellingen. Het is niet noodzakelijk om deze in te voeren, maar wel belangrijk wanneer je door zoekmachines goed gevonden wilt worden en wanneer je de relevante informatie wilt delen met een eventuele bezoeker via bijvoorbeeld Google.

  1. Bij META Titel vul je de titel in die de zoekmachinegebruiker zal zien als jouw pagina voorbij komt in het zoekmachineoverzicht.
  2. Bij Omschrijving vul je de tekst in die onder de titel zal vallen. Hiervoor is een maximum van 160 tekens, aangezien je tekst anders onleesbaar wordt in zoekmachines zoals Google.
  3. Bij Sleutelwoorden vul je woorden in die zoekmachines toepassen op zoekresultaten. Wanneer jij bijvoorbeeld een pagina aanmaakt met de titel "Auto Onderhoud", vul dan bij sleutelwoorden termen in als "auto onderhoud, auto, garage, auto reparatie" Sleutelwoorden worden onderscheiden van elkaar door het gebruik van een komma.

 

Klik op Opslaan rechtsboven in je scherm om de aanpassingen op te slaan.

De pagina is aangemaakt. Nu is het tijd om content toe te voegen. Dit doe je in onze Block Builder.

Vind hier meer informatie over de Block Builder.