Offerte aanvragen (vrijblijvend)

 

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om de offerte door te nemen.

 

Aan de slag

Gefeliciteerd, je bent eigenaar van een eigen Web-Lease website. Ervaar alle mogelijkheden die Web-Lease heeft en zorg dat jouw website gezien wordt. In dit artikel laten wij je zien hoe je de basis van jouw website klaar maakt. Klik op het informatie blok om de handleiding te zoeken voor jouw benodigdheden! Ben jij hier voor het eerst? Dan wordt geadviseerd om bij het begin te beginnen.

Bewerk je eerste pagina

De belangrijkste pagina van jouw website is de homepage. Deze pagina zal het meest bezocht worden en wordt getoond op het moment dat iemand de domeinnaam van jouw website zoekt in zijn/haar browser. Zorg er dus voor dat op deze pagina eenvoudig duidelijk wordt wat de bezoeker op jouw website kan verwachten. Wij hebben alvast een lege homepage voor je aangemaakt.

Log in met je Web-Lease account op https://www.web-dock.com/. In Web-Dock wordt alle content en instellingen verzameld in een handig overzicht.

Klik in het menu op “Pagina’s”. Hier zie je je overzicht met alle pagina’s die op je website aanwezig zijn. Op dit moment heb je 1 pagina, je homepage.

Klik op de edit button, het potloodje, van je homepage pagina en het bewerken van je pagina kan beginnen.

Basisinstellingen pagina

Rechts in je scherm zie je een “detail” button staan. Klik deze aan als deze nog niet geopend is. Hier staan de tekstgebieden “Naam” en “Slug”.

Voeg de naam toe van je homepage. Meestal is dit Home, Homepage, of je websitenaam. Dit is persoonlijk. De naam die je toevoegt zal verschijnen in het menu van je website en deze zal verschijnen in je “Pagina’s” in Web-Dock.

Bij slug vullen we de naam in die jij graag in je url zou willen zien. In het geval van je homepage laten we meestal een streepje staan. Dit betekent dat er niks achter je domein wordt toegevoegd.

Onder de Details knop zien we de SEO knop staan. Deze laten we voor nu ongewijzigd. De instellingen in deze knop zorgen ervoor hoe je wordt gevonden in zoekmachines als Google.

Kijk hiervoor op de SEO uitleg pagina.

Voeg content toe

In de editor in het midden van je scherm zie je de plek waar je alle content kan toevoegen. Klik op het tekstgebied boven aan je scherm. Er verschijnt een tekst editor in je scherm. Via deze makkelijke tool kun je alle tekst toevoegen die je wilt communiceren naar je bezoeker. Houd dit kort en overzichtelijk om de aandacht van de bezoeker te behouden.

Klik rechtsboven aan op “toepassen” en vervolgens op “Opslaan”.

Gefeliciteerd! Je heb je eerste eigen pagina aangemaakt. Ga naar je website en zie hoe de content is toegevoegd aan je homepage.

Voeg een nieuwe pagina toe

Voor alle websites die geen one page website zijn, is het nu mogelijk om meerdere pagina’s toe te voegen aan je Web-Lease website.

Klik links in het menu op “Nieuwe pagina aanmaken” en herhaal de boven genoemde stappen.

De meest gebruikte pagina’s die veel website gebruiken zijn:

Over ons pagina

Op deze pagina geef je een duidelijke beschrijving over wat jij wilt communiceren. Zoals hierboven benoemd is, is het belangrijk om mensen op de homepage kort maar kracht te laten zien wat je de bezoeker wilt communiceren. Op deze pagina laat je uitgebreider zien wat je wilt communiceren.

Contact pagina

Meestal is het belangrijk om in contact te komen met de bezoekers van je website. Laat op deze pagina zien waar je gevestigd zit of op welk telefoonnummer de bezoekers je kunnen bereiken. Wij hebben dit eenvoudig voor je gemaakt door verschillende plug-ins beschikbaar te maken voor het gebruiken van bijvoorbeeld een contactformulier of een Google Maps kaart. Hoe je deze kan gebruiken zie je hier.

Portfolio pagina

Laat de bezoekers zien wat je kunt en wat je doet. Zo geef je de bezoekers een beeld van wat ze van jou kunnen verwachten. Ook hebben wij speciaal hiervoor een Portfolio plug-in voor je gemaakt